zondag 24 september 2017

POP

WIE BEN IK ALS MAKER?
WAT BEN IK ALS MAKER?
WAT WIL IK ALS MAKER?

Het is voor mij nu nog onduidelijk waar ik echt sta als maker. Ik vind heel veel technieken leuk en vind het lastig om hier een keuze uit te maken. Nu vraag ik mij ook af of ik wel een keuze moet maken? Wat mij tot zo ver het meeste aanspreekt is werken met Premiere Pro, filmen, Fotograferen, Animatie's maken (zowel analoog als digitaal) en experimentele film. Als ik mij af ga vragen wat ik met deze media kan doen voor de kost denk ik aan teasers en reclames maken. Ik vind muziek en audio ook een interessant onderdeel, dus het lijkt mij interessant om dit te betrekken bij mijn toekomstige werk.
Ik zie het voor me om op muziek te editen voor reclames en teasers of de juiste muziek te vinden bij bepaalde filmpjes. Het lijkt mij ook leuk om stopmotions vast te leggen en deze daarna te editen. Als ik in aanmerking zou komen om iets te exposeren zou ik graag iets met experimentele film willen doen, ik denk dat ik mijn gedachten gang hier goed in kan uiten. Ik praat nu over veel verschillende aspecten, maar ik zou het kunnen onderscheiden in commercieel werk en meer eigen werk.

Commercieel: Teasers en reclames. Media: Premiere Pro, Analoge en Digitale animaties en eventueel experimentele film, denk bijvoorbeeld aan de Magnum reclame.

Eigen werk: Vrijer, bepaalde gedachten gangen, zelf te bepalen welk medium, meer experimenteel.

Nu waren tijdens de laatste bespreking de meningen wat verdeelt over het gescheiden houden van ''kunstzinnig'' werk en commercieel werk. Ik denk dat als ik mijn eigen werk gebruik voor commerciële doelgroepen het niet bij iedereen word begrepen en ik ben bang dat dat een valkuil kan zijn. Maar het zou ook heel goed kunnen werken. Ik denk dat ik per opdracht zelf moet bepalen hoever ik hierin ga. Bij sommige commerciële opdrachten moet je het safe spelen.

Ik denk dat ik als maker het liefste voor iemand werk, of in ieder geval samen. Ik vind het interessant om zelf concepten te bedenken en wil dit ook vooral blijven doen, maar ik denk dat ik in de toekomst eerder mijzelf zie werken voor of samen met iemand anders. Ik zou graag mijn associaties bij concepten op tafel willen leggen en ideeën willen inbrengen om een concept uit te voeren. Wat ook nog in mijn achterhoofd zit is om iets te beginnen met mijn broer. Maar ik kan mij nog niet goed inbeelden wat voor soort opdrachten wij dan zullen aannemen. Hij heeft Grafische Vormgeving gestudeerd. Het lijkt mij leuk om iets voor de muziekwereld te doen met hem, omdat we daar ook allebei in geïnteresseerd zijn. Maar dit klinkt voor mij nu nog als een té mooie droom. Ik vraag mij af of ik hier echt toekomst in kan vinden. Het zou wel een idee zijn om het allebei te doen, maar dit ligt ook weer aan de werkdruk van beiden.

Mijn eerste leerdoel: Erachter komen wat voor werk mij interessant lijkt om te doen.
Hoe? Ik ga vergelijkingsmateriaal opzoeken met mijn eigen werk, dus bepaalde kunstenaars en kunstwerken. Ook ga ik zoeken naar bedrijven die gebruik maken van de technieken die ik interessant vind. Ik wil mij meer verdiepen in wat ik zou kunnen doen en wat er is. Hier schrijf ik een stuk over op mijn blog.

Ik vind het lastig om bepaalde onderwerpen te kiezen voor mijn werk. Ik denk dat op dat gebied nog veel te ontdekken valt. Vaak heb ik het idee dat ik oppervlakkig ben over de meeste onderwerpen. Ik wil er graag achter komen waar mijn interesses liggen en hier dieper op ingaan. Hier gaat mijn tweede leerdoel over: Weten welke onderwerpen en discussies ik interessant vind om te verwerken in mijn werk.
Hoe? Ik ga op mijn blog schrijven over onderwerpen die ik interessant vind en hoe ik dit zou kunnen verwerken in mijn werk. Wat wil ik hiermee overbrengen?

Persoonlijke leerdoelen:

1.   Ontdekken waar ik goed in ben en waar ik mee aan de slag wil met stage.

Concreet: Stage bedrijven opzoeken. Een lijst maken met alles wat mij leuk en interessant lijkt. Deze lijst filteren naar een top 10. Reflecteren op het werk van de potentiële stagebedrijven. Minstens 1 bedrijf per week reflecteren.


2.     Naast school meer bezig zijn met kunst.

Concreet: Documentaires en programma's kijken en hier eventueel over schrijven. Kunstenaars opzoeken en veel werk bekijken en erop reflecteren op mijn blog. (dit werkt ook mee aan het zelfbewust worden van waar ik sta) Deze activiteiten ga ik 1 keer per week uitvoeren. Ook ga ik research doen naar expo's in de buurt, ik zoek vooral op in de buurt, omdat het dan voor mij aantrekkelijker is om te gaan. De volgende stap is om tijd in mijn planning vrij te maken om hier heen te gaan.