donderdag 25 januari 2018

POP presentatie










Persoonlijke leerdoelen:

1.   Ontdekken waar ik goed in ben en waar ik mee aan de slag wil met stage.

Concreet: Stage bedrijven opzoeken. Een lijst maken met alles wat mij leuk en interessant lijkt. Deze lijst filteren naar een top 10. Reflecteren op het werk van de potentiële stagebedrijven. Minstens 1 bedrijf per week reflecteren.


2.     Naast school meer bezig zijn met kunst.

Concreet: Documentaires en programma's kijken en hier eventueel over schrijven. Kunstenaars opzoeken en veel werk bekijken en erop reflecteren op mijn blog. (dit werkt ook mee aan het zelfbewust worden van waar ik sta) Deze activiteiten ga ik 1 keer per week uitvoeren. Ook ga ik research doen naar expo's in de buurt, ik zoek vooral op in de buurt, omdat het dan voor mij aantrekkelijker is om te gaan. De volgende stap is om tijd in mijn planning vrij te maken om hier heen te gaan.



Aantekenigen presentatie:


      Buiten school meer buiten vakgebied Specialisatie vinden… niet op 1 ding richten zelfbewust worden van keuzes
      1 op 1 samenwerking super fijn
      Cinedans meest interessant (weet goed welke rol je speelt in groep) werkt liever in teams
      (Wat vond je niet leuk aan vormgevingspakket?)
     (Wat vind je leuk of interessant aan stopmotion?) 
      Fysiek tactiel
     (Hoe ga je onderzoeken of je experimenteel werk kan gebruiken in advertising?)

Feedback 
      Grafisch kan afgestreept worden is dus goed nieuws! je hebt keuzes gemaakt.
      Hoe ga je experimentele film in advertising onderzoeken? Het gevoel van een product overbrengen met experimentele film.
      Je blog beter bijhouden en daarbij plannen… ga opzoek naar die discipline
      Zou het kunnen dat je je niet realiseert dat je een studie van 4 jaar hebt en dat je die 4 jaar super goed benut en je het onderste uit de kan haalt om zoveel mogelijk ervaring op te doen tijdens school.
      Pak je kansen om te leren uit je ideeën en fascinaties.. knoop dingen aan elkaar. Dus bijvoorbeeld de 3D animatie van de vis had je ook kunnen doen over je fascinatie in slaapverlamming.

Reactie op mijn feedback


      Ik denk dat ik goed op weg ben met mijn leerdoelen. Discipline blijft alleen een punt bij mij. Door de feedback ben ik weer wakker geschud en weet ik beter waar ik sta. Het klopt inderdaad dat ik het besef mis dat de studie maar 4 jaar duurt en dat ik daar alles uit moet halen. Nu ik deze bevestiging heb, denk ik dat ik meer zelfbewust ben geworden en meer motivatie heb om verder te gaan. De motivatie om mij meer te verdiepen in wat ik interessant vind is ook omhoog gegaan. Mijn doel voor de rest van mijn studie(misschien wel leven) is gemotiveerder aan de slag gaan en mijn discipline opzoeken. Hoe ik dit precies ga doen ga ik nog verder uitzoeken. Ik denk dat ik het niet te groot aan moet pakken en mijn discipline eerst in de kleine dingen moet zoeken. Bijvoorbeeld mijn bed uit gaan als de wekker gaat. Dit kan ik al afstrepen, omdat ik daar de afgelopen tijd aan heb gewerkt. 

woensdag 24 januari 2018

Inspiratie links Vimeo

https://vimeo.com/groups/9453/videos/179743180

https://www.shortoftheweek.com/2016/04/26/slow-wave/

Een animatie over slaapverlamming, ik vind slaapverlamming heel interessant. Zelf heb ik het regelmatig, wat vaak heel naar is. Maar het wekt zoveel emoties op waardoor het bijna onrealistisch is. Het lijkt wel bovenmenselijk.

https://www.shortoftheweek.com/2016/12/08/what-i-forgot-to-say/

Heel dromerig en verhalend, je wordt meegenomen in een verhaal wat eigenlijk nergens over gaat. Pas als je alles hebt gezien kun je erop reflecteren waar het nou eigenlijk over gaat.


Verdieping

Ik wil meer kunstgerelateerde documentaires/programma's bekijken. Dus ik ben begonnen aan Art men van NPO 3. Dit is ook goed om te zien hoe zij reflecteren op andermans werk.