Tijdens het maken van de animaties zijn we bezig geweest met het materiaal wat we gebruikten. We wilden zoveel mogelijk uitproberen. We zijn bij voorwerpen gebleven. Dit werkte het snelst.
Sok
Tijdens de sok animatie hebben we geprobeerd een verhaaltje te creëren. We hebben de omgeving die we tot onze beschikking hadden gebruikt en ons daardoor laten beperken. Maar aan de andere kant was het ook weer een uitdaging. Je komt zo wel tot spontane ideeën en je moet veel improviseren.
Faces
Het leek ons interessant om aan de slag te gaan met gezichtsuidrukkingen. We hebben voorbeelden bekeken van bepaalde technieken en hebben voor klei gekozen. Waar we vooral op hebben gelet is dat het gezicht in leven blijft. De oogleden hielpen daar goed mee, een gezicht knippert regelmatig. Ook vonden we het belangrijk om af en toe een moment van rust in te lassen. Er moet niet te veel gebeuren. Hieruit is een typisch stelletje gekomen die indruk op elkaar proberen te maken.
https://youtu.be/2qKI9nohVGI
Bubbles
Tijdens deze animatie hebben we ons gericht op het namaken van water. We wilden veel verschillende materialen gebruiken hierin en het ook een beetje abstract houden. We vonden de kleine kubusjes bij de hema en vonden dit een fijn materiaal om mee te werken. Het is heel abstract maar ook makkelijk om er een emotie aan te geven. Het was belangrijk hierbij om het water in leven te houden. Water beweegt constant. dus ook in een animatie. Telkens bediende 1 het water en de ander de objecten. Je ziet het ook gelijk in het filmpje waar we een keer het water zijn vergeten te bewegen. Het is dus van belang om dit te blijven bewegen.
https://youtu.be/wx17O66kn4k
Aluminium
Deze animatie heb ik in mijn eentje gemaakt. Ik was dus vooral geïnspireerd door Norman Mclaren en Heider & Simmel. Het is niet helemaal gelukt om emoties te geven aan de objecten. Maar het abstracte van Mclaren is voor mij wel geslaagd. Ik wil het nog een keer proberen met dezelfde objecten en dan meer richten op het tempo zodat er misschien wel een soort verhaal in komt. Het lijkt mij ook een idee om de bewegingen van Heider & Simmel na te bootsen en het te analyseren. Ik denk dat dat de beste manier is om de bewegingen te leren kennen.
https://www.youtube.com/watch?v=YY4biBRm8Gs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten